Menu

Mensen van Malus

Mensen van Malus

Malus is opgezet door drie ondernemende zorgprofessionals, Erwin, Hilde en Gerwin, die allemaal ruime ervaring hebben opgedaan in het bieden van specialistische begeleiding aan jongvolwassenen met autisme.

Erwin van der Aa

Erwin

“In mijn werk zie ik dagelijks talentvolle jong volwassenen worstelen met het vinden van een plaats in de maatschappij. Mijn ervaring is dat laagdrempelige activiteiten, passend bij de situatie op dat moment, voorwaardelijk zijn om ze weer mee te laten doen. 
In de afgelopen jaren ben ik betrokken geraakt bij het ambacht van sap en cider maken. Wat mij hierin aanspreekt is het proces, dat aantrekkelijk is om naar te kijken, gevarieerde fysieke activiteiten biedt en een puur en gezond product voortbrengt. Dit ambachtelijke proces en het bieden van op maat gemaakte activiteiten komen bij Malus samen. Met als resultaat een product om trots op te zijn.”

“Mijn ambitie is om met Malus een fijne plek te creëren waar we actief met elkaar bezig kunnen zijn. Ik geloof dat dit de manier is om kwalitatief impact te maken op mensenlevens. Mijn ervaring is dat dit van nature een basis creëert om in gesprek te gaan, anders dan als gesprekken op kantoor plaatsvinden. Discipline hebben om iets vol te houden en tot rust te komen in de natuur als tegenhanger van de drukte van de stad, de telefoons en computers. Dat maakt dat ik enthousiast ben om het praktische proces van sap en cider maken te combineren met het bieden van kwalitatief goede zorg.”

Hilde Engel

Hilde

Gerwin Bijker

Gerwin

“Bij Malus breng ik mijn aanpak in waarbij mijn focus ligt op het aan- en invoelen van wat mensen kunnen doen. Met de nadruk op doen. In het samen aan de slag gaan, krijg ik inzicht in het handelingsrepertoire en handelingsperspectief. Ik activeer letterlijk door aan te voelen wanneer iemand fysiek getriggerd en gemotiveerd raakt. Dit maakt dat ik me concentreer op de praktische dingen in het doen en laten binnen Malus. Ik stem productie-activiteiten af met het actierepertoire van de mensen die bij ons komen werken. ”