Malus waardeert buitenbeentjes in het kwadraat

Missie: Sociaal Lokaal

Wij geloven in buitengewone jongeren waarvan hun kwaliteiten onvoldoende benut worden. Dat geldt ook voor onze appels, welke door hun vorm niet geschikt zijn voor de gewone verkoop. Bij Malus maken we hiermee samen op authentiek ambachtelijke wijze sap en cider.

Malus Saplokaal is een organisatie en merk dat zich richt op lokaal ondernemerschap, authentiek vakmanschap en een betere maatschappij. Sterker nog: het maken van sappen is het middel om jongvolwassenen met autisme en een achterstand tot de arbeidsmarkt, meer zelfvertrouwen en regie te geven. Zodat zij met meer kennis, sociale vaardigheden en werknemersvaardigheden volwaardig onderdeel uit kunnen maken van de maatschappij.

De oprichters van Malus Saplokaal werken of hebben gewerkt bij zorgorganisaties voor jongvolwassenen met autisme. Vanuit deze praktijk ontstond het idee om het Malus Saplokaal te ontwikkelen als omgeving waar zij de tijd en begeleiding krijgen om nieuwe vaardigheden aan te leren en zich te ontwikkelen tot waar ze willen zijn. Want het productieproces van sap en cider maken brengt een rustige werkomgeving, duidelijke structuren en positieve ervaringen.

De werkzaamheden en doelen worden afgestemd op de individuele behoefte van de deelnemer, waarbij we gebruik maken van het rijke proces van appelsap maken: Van appels halen bij de lokale boer, het fysiek persen en bottelen en het wegbrengen van de producten naar de stad. Hierin zit voor ieder wat wils. De focus is om deelnemers stap voor stap in een veilige omgeving te kunnen laten leren en ontwikkelen. Ieder in zijn of haar eigen tempo. Ontspanning, positiviteit en plezierig leren staan centraal bij Malus. Persen zonder druk.

Sociaal partner worden? Neem contact met ons op om te bespreken hoe ons programma kan aansluiten op jouw zorgorganisatie.’

Ga naar de inhoud