Menu

Sociaal Lokaal

Het idee voor Malus is in 2020 bij Erwin ontstaan:
In mijn werk zie ik dagelijks talentvolle jong volwassenen met autisme worstelen met het vinden van een plaats in de maatschappij”

Mijn ervaring is dat laagdrempelige activiteiten, passend bij de situatie op dat moment, voorwaardelijk zijn om ze weer mee te laten doen.

In de afgelopen jaren ben ik enthousiast betrokken geraakt bij het ambacht van een bevriende buurman: het maken van appelsap en cider. Wat mij hierin aanspreekt is het proces, dat aantrekkelijk is om naar te kijken, gevarieerde fysieke activiteiten biedt en een puur en gezond product voortbrengt. Natuurlijk, eenvoudig en lekker.

Ineens kwamen de elementen samen: Het eenvoudige en rijke ambachtelijke proces van sap maken en het kunnen bieden van op maat gemaakte activiteit voor jong volwassenen met autisme.

Zo is het idee voor Malus ontstaan. Een plek waar ambacht en activatie samen komen, met als resultaat een product om trots op te zijn.”

Re-integratie | Activatie

Malus biedt jong volwassenen met autisme met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek om zich te ontwikkelen op het vlak van sociale- en werknemersvaardigheden. De werkzaamheden en doelen worden afgestemd op de individuele behoefte van de deelnemer.

De focus hierbij is om deelnemers stap voor stap in een veilige omgeving te kunnen laten leren en ontwikkelen. Ontspanning, positiviteit en plezierig leren staan centraal bij Malus.

Team

Het team van Malus bestaat uit drie begeleiders, Erwin, Hilde en Gerwin, die allemaal ruime ervaring hebben opgedaan in het bieden van specialistische begeleiding aan jongvolwassenen met autisme.

Erwin van der Aa, de initiatiefnemer van Malus maakt van nature op een laagdrempelige manier contact met mensen en weet deelnemers te enthousiasmeren om aan activiteiten deel te nemen en hun grenzen te verleggen.

Met onze coöperatie Malus verenigen wij onze kennis en ervaring en daarnaast ook een diversiteit aan kwaliteiten. Waar Erwin sterk is in laagdrempelig contact, weet Hilde Engel efficiënt te organiseren met oog voor kwaliteit en bezit Gerwin de nodige inventiviteit en creativiteit. Wat ons allen verbindt is een persoonlijke en positieve benadering, vanuit respect en gelijkwaardigheid.